Хлебарки

Хлебарката с право има репутация на неприятно и опасно насекомо.

Хлебарки. Различни видове.

Не случайно хлебарките имат престижа да бъдат наричани едни от най-често срещаните и неприятни вредители у нас. Ето и кои са най-често срещаните видове:

Германска хлебарка

Може да познаете германската хлебарка по нейния кафеникав цвят, с размери  около 1см. -1,5 см. Характерно за нея е, че се размножават изключително бързо. Може да бъде срещана навсякъде.Предпочитат топлина и влага, каквито са кухнята и банята. Често германската хлебарка пълзи върху хранителни продукти, като по този начин често ги заразява с опасни вируси и бактерии. И все пак, този вид хлебарка може да бъде срещаната навсякъде в сградата – мази, тавански помещения, коридори и др. Също така биват привлечени от места където обикновено хората се хранят и където се подържа по-висока температура.

Американска хлебарка

Този вид хлебарка е с червено-кафяв цвят и голямо тяло, като дължината й може да достигне до 4 см., а височината до 7 мм. Също като другите представители, американската хлебарка задържа вируси и бактерии в краката си и вероятността да го пренесе върху храна и предмети е голяма. Домашният прах, съдържащ фекалии и части от тялото на американската хлебарка, може да предизвика алергични реакции и астма при определени хора.

Ориенталска хлебарка

Ориенталската хлебарка също е голям по размер представител на хлебарките. На цвят са много тъмно кафеви или черни. Климата в България е изключително подходящ за тяхното развитие. За щастие тези хлебарки не са толкова добре подвижни и не могат да пълзят по гладки повърхности, затова трудно бихме ги открили в жилищните пространства. Въпреки това, не трябва да се подценява този опасен вредител. Инвазията от този вид хлебарка е малко вероятна, но за сметка на това ориенталската хлебарка е не по-малко опасна, поради местата, които обитава обикновено.

ЗАЕДНО СРЕЩУ ВРЕДИТЕЛИТЕ

Подай сигнал

4 + 4 =

Ние сме с Вас, срещу Тях!

100% ефективен резултат и квалифицирана грижа

обработки в удобно време, без прекъсване на работния процес

употреба на щадящи околната среда средства

издаваме протокол за извършената дейност, съгласно МЗ