Видове Вредители

Разберете повече относно най-често срещаните видове домашни вредители!

Видове хлебарки

Не случайно хлебарките имат престижа да бъдат наричани едни от най-често срещаните и неприятни вредители у нас. Вижте най-често срещаните видове.

Видове мухи

Мухата е дребно насекомо, с големи очи, двойка прозрачни крила, шест крака, две малки антени и сиво-черно тяло с тъмни гърди и по-светла задница. Мухата се среща най-често по места, свързани с хора, техните животни…

Запознайте се с най-често срещаните видове вредители в България

Комари

Комарите са основен вредител. Активни са през цялата година и обитават влажни райони. Интересен факт е, че възрастния индивид започва да се размножава още първия ден след излъчването си.

Имат кратък период на живот – межди 4 и 8 седмици, поради което се смятат за временни паразити.

Любопитно е, че само женския индивид пие кръв. Въпреки това, за един от най -смъртоносни животни на света се счита комарът, тъй като пренася голям брой зарази и убива повече от един милион души годишно.

Горещо Ви поръчваме да не чакате да стане непоносимо, а да се обърнете към професионалисти за отстраняването им.

Мишки и плъхове

В страната ни най-често се срещат четири вида  мишки – домашни, горски, полски и оризищни. Мишките пренасят различни болести и други инскети като бълхи, кърлежи и дървеници.

Двата основни вида плъхове у нас са сивият и черния плъх. Покривният плъх (черен) гнезди на високи места, покриви и в сухи помещения. Каналният (сив) плъх обитава канали, мазета и дупки под земята.

Борбата с плъховете и мишки безспорно не е никак лесна.По-сложна я прави високата интелигентност на този вид гризачи, потайният им живот. Най-често  обитават мазетата,общите части на сградите, складове, ресторанти и заведения, където имат добро прикритие и лесен достъп до хранителните отпадъци на хората. Не са редки и случаите на атаки в апартаментите по ниските етажи на сградите.

Дървеници

Креватната дървеница е насекомо, което смуче кръв. За оцеляването й важен фактор е температурата, тъй като за нормалното протичане на излюпването, развитието на нимфата и живота на възрастния индивид е необходима температура от 13 – 15 °C.

Дървениците се крият дори в най-малките процепи на дървени предмети, спално бельо, матраци и други. Те са изключително устойчиви на препарати  и лесно придобиват резистентност. Ето защо, при съмнения за наличие на дървеници, мигновено потърсете професионална помощ!

Кърлежи

Кърлежите са ектадартизиопаразити, хранещи се чрез кръвосмучене от бозайници, птици, а в някои случаи и влечуги и земноводни. Те са важен вектор за разпространението на много инфекциозни болести. Кръвосмучещите кърлежи обитават тревисто-храстови и горски местности и предпочитат високата влажност. Причакват жертвите си покрай пътеките, по които те се движат. Нападат обикновено сутрин като се ориентират по топлината и излъчваната от гостоприемника миризма. Впиват се с хоботче в тялото и се пускат, когато се напият с кръв. Този акт е различно продължителен при различните видове кърлежи.

ЗАЕДНО СРЕЩУ ВРЕДИТЕЛИТЕ

Подай сигнал

2 + 6 =

Ние сме с Вас, срещу Тях!

100% ефективен резултат и квалифицирана грижа

обработки в удобно време, без прекъсване на работния процес

употреба на щадящи околната среда средства

издаваме протокол за извършената дейност, съгласно МЗ